top of page
ד"ר שולמית לוריא

האם הרופא שלך פיספס משהו? הגורמים לחרדה משתקת


זה נורמלי להרגיש חרד או מודאג לפעמים. כולם חווים רמה מסוימת של מתח או דאגה כשהם עומדים מול מצבים מלחיצים. אבל, כשחרדה הופכת למופרזת או ממושכת ומתחילה להפריע לך עם הפעילויות היומיומיות שלך אתה יכול לומר שעברת את הגבול מדאגה פשוטה ל"מחלה" ממש.

נתחיל מלהגדיר איך מרגיש או נראה התקף חרדה. דמיין שאתה הולך ברחוב צר עם תאורה חלשה ופתאום מבין שתי מכוניות קופץ אליך אדם עם אקדח ודורש שתתן לו את כל הכסף שלך או שהוא יהרוג אותך. כמו שאתה יכול לדמיין, הלב שלך מתחיל לדפוק בקצב מוגבר, הרגליים מתחילות להרגיש כמו גומי, אתה רוצה לברוח אבל אתה משותק מהפחד. למזלך, בזווית העין אתה רואה ניידת משטרה ובלי שום היסוס אתה צורח ומושך את תשומת הלב של השוטרים. ניצלת!

בעוד השודד נילקח משם באזיקים, אתה מתחיל לחוש רגיעה. עדיין לחוץ אבל בסה"כ יש תחושה פנימית של סיפוק שבפעם הראשונה בחייך הסתכלת למוות בעניים. עכשיו, מה תגיד אם אני אומר לך שלהתקף חרדה מלא או להתקף פניקה יש בדיוק את אותם מאפיינים כמו של הסיטואציה לעיל?!

כן, תחווה את אותן דפיקות לב. תרגיש משותק מתחושה חזקה של פחד מבעית, תרגיש בחילה, סחרחורת ועוד כמה סימפטומים שיוסברו בהמשך.

לרוע המזל, לא כמו אותו קורבן של שוד שזכה "להצלה" על ידי המשטרה, אדם שסובל מחרדה ממשיך לחוות את אותם סימפטומים כל יום. אנשים שסובלים מחרדה הופכים במהירות לאסירים בתוך עצמם.

פעמים רבות אנשים הסובלים מחרדה פונים לרופא לבדיקות – התחושה היא פיזית, תחושה שמשהו רע עומד לקרות – ולמרות זאת כל הבדיקות שוב ושוב מראות שהכול תקין. איך זה יכול להיות?! משהו בטוח פוספס! מהר מאוד האדם מוגדר כהיפוכונדר. אומרים שזה הכל בראש שלו.

אז הנה כמה סימפטומים של חרדה (יכולים להופיע ביחד, בנפרד, בשילובים שונים ובעוצמות שונות):

אי שקט

תחושה של "על הקצה"

הרגשה שיש גוש בגרון

קושי להתרכז

חולשה/תשישות

עצבנות

חוסר סבלנות

דעתו מוסחת בקלות

מתח בשרירים

בעיה להירשם או בעיה להמשיך לישון (נידודי שינה)

זיעה מוגברת

קוצר נשימה

כאבי בטן

שילשול

כאבי ראש

כשאדם מרגיש חרד הגוף משחרר הורמונים שמכינים אותך להגיב לאיום. כשחרדה יוצאת משליטה התגובה הזאת יכולה להיות בלתי פוסקת, אפילו כשנראה שאתה רגוע. ישנן בדיקות מעבדה מדויקות שניתן לעשות כדי לאבחן אילו הורמונים אינם באיזון בגוף ומשפיעים על תחושת החרדה. בקליניקה שלי אנו מפנים לבדיקות המתאימות. ישנם גם דרכים טבעיות לטפל בכך לאחר שנעשתה אבחנה של הגורם הפיזי. תוספים כמו מגנזיום, ויטמין B6, אינוזיטול, טירוזין, וצמחי מרפא מסוימים. בקרוב אפרסם פוסטים על התוספים והשפעתם.

כאן בשבילך.

ד"ר לוריא


328 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page